Зошто купувањето евтино столче за игри е лоша идеја

by Џек
Разбиен стол за благородни столици

Веќе подолго време, столот се смета за уште еден периферен уред на компјутерот, бидејќи на крајот на краиштата, ние го користиме со часови и часови секој ден. Во овој поглед, веројатно размислувате да купите а стол за игри за вашиот компјутер и дека секако преферираш евтин за да не трошиш премногу пари, но дали е добра идеја? Во оваа статија, ќе ви кажеме зошто. не треба да штедите кога ќе го купите вашиот следен стол за игри… или ќе зажалите.

Столовите за игри се разликуваат од другите столчиња не само по нивната агресивна естетика, што не е секогаш случај во реалноста, туку по ергономијата заснована на тркачки автомобили што ни овозможува удобно да седиме со часови и часови без да страдаме од замор или болка. , и поради оваа причина, иако го имаат прекарот „гејминг“, секогаш ќе се препорачуваат за корисници кои поминуваат многу време пред компјутер. Но, се разбира, при купувањето, постојат модели кои се многу поскапи и поевтини од другите, па дали треба да заштедите повеќе за да одите по подобра столица или само ќе одите по најевтиниот стол за игри?

Не штедете кога купувате столче за игри

Како прво, мораме да кажеме дека она што може да биде евтино за едно лице, а не толку за друго е дека кога зборуваме за столици за игри, цените обично се движат од нешто повеќе од 100 долари и нагоре од 600 евра кај врвните модели на Spectrum. Сепак, мораме да ви кажеме и дека евтината столица за игри не мора да биде лоша, туку она на што треба да внимавате е дека моделот што го купувате е од квалитет.

Разбиен стол за благородни столици

Сепак, во зависност од употребата, како го третирате и дали му давате соодветно одржување, дури и доброквалитетна столица за игри од бренд. ќе заврши со расипување, бидејќи ништо не е вечно и уште повеќе кога зборуваме за производ кој го користиме секој ден, неколку часа дневно. Секако, можеби ако добро квалитетно столче завршеше во лоша состојба по 5-6 години користење, да беше евтин модел со помал квалитет, овој период ќе беше намален на 1-2 години.

Општо земено, кожените столчиња завршуваат носени на потпирачите за раце и на седиштето, додека ткаенините исто така завршуваат истрошени и со „топки“ на најистрошените места. Друг елемент кој има тенденција да се скрши е основата, бидејќи кај неквалитетните евтини столчиња завршува со кршење или свиткување поради тежина (ова ретко ќе се случи кај добра столица, но почесто е кај лошите), како и клипот. , кој престанува да работи.

Како да препознаете дали столот е добар

Веројатно ќе размислувате „Добро, подобро да не штеди на столот и да потроши малку повеќе пари за да добие добар, но како да знаеш кој стол е добар?“ “. Одговорот на ова прашање е дека треба внимание на деталитеи тоа не само во однос на естетиката или ергономијата, бидејќи евтината столица за игри може да има впечатлива естетика и добра ергономија, но овде факт е дека со текот на времето ќе престане да биде толку удобна и може да се скрши многу пред квалитетната.

Њускил Такамикура

На пример, ако столот има основа со ѕвезда (каде што се инсталирани тркалата и клипот) од метал, секогаш ќе биде појак од пластиката. Исто така, погледнете го класа на клипот користиш (добрите имаат класа 4), а ако е синтетичка кожа, погледни ги финишите и шевовите, дека изгледаат квалитетно и дека кожата нема премногу сјај (ако премногу свети, лош знактоа е „пластикоро“ а не синтетичка кожа).

Конечно, препорачуваме да не купувате столчиња за игри од непознати брендови и да барате реномирани брендови и поради довербата што можете да ја имате во нивниот квалитет, но и поради гаранцијата во случај на проблем. Добри брендови на столчиња за игри може да бидат: Secretlab, Noblechairs, CORSAIR, Newskill, Drift, Vertagear, AKRacing, DXRacer...меѓу другите.

0 коментар

поврзани написи

Оставете коментар