Дали барате интелектуално компатибилен партнер? Ова е твое? Ова е она што треба да го знаете, според експертите | Животот

by Џек
Уште сингл? Во Јапонија вештачка интелигенција бара партнер, но не гледа на возраст или вкус

Споделувањето на интелектуалните грижи не е само за читање книги и други „глупави“ работи. Зборуваме за ментална врска која може да биде чисто платонска.

Што барате кај вашиот партнер? Дека физички ве привлекува и може да се „пофалите“ со неа, а другите да ви завидуваат? Ако е така, следните совети нема да ви помогнат. Но, ако ставите работи како другата личност ве засмејува, дека можете да водите долги разговори или дека тие ги имаат истите грижи... вие сте заинтересирани.

има многу типови на паровиа еден од најстабилните го формираат два члена кои се интелектуално компатибилен. Оваа врска не се дава само кај парови. Можеби чисто платонски однос меѓу пријателитеи не оди понатаму.

Психологот Шенон Чавез на медицинскиот сајт Healthline објаснува дека интелектуална компатибилност „Постои меѓу луѓе кои можат да се поврзат и да се вклучат со слични теми, вредности, интелектуални определби, интереси и филозофии во заедничката комуникација. Ајде да видиме како да ја пронајдеме оваа компатибилност.

Интелектуално компатибилните луѓе имаат тенденција да го гледаат светот на ист начин. Тоа е многу општ, но прецизен начин да се опише.

Како да се знае ако имате интелектуална хемија со друга личностбило да е тоа потенцијален партнер, пријател или дури член на семејството?

Д-р Чавез ни дава некои индиции. Првиот е лесно да се потврди: разговорите меѓу двајцата течат спонтано и можат да траат со часови.

Оваа особина не значи дека парот има исти идеи, како исти филмови или гласа за иста политичка партија. Напротив. Ако ги криете своите идеи за да не ја разочарате другата личност, не сте дел од оваа група.

Кога има интелектуална хемија не се плашиш да му ги кажеш мислите или својата идеологија на другиот, иако се различни од неговите. Нормално е тоа се појавуваат дебати, дури и пријателски дискусии... но ние ги почитуваме идеите на едни со други.

Уште сингл? Во Јапонија вештачка интелигенција бара партнер, но не гледа на возраст или вкус

32 најдобри романтични филмови што треба да ги гледате како пар

Ако ги игнорирате сите пораки на Твитер или Фејсбук и ја барате само другата личност, или кога ќе дојде одредена вест, вие сте подготвени да ја коментирате или разговарате со неатогаш постои интелектуална врска.

Друг добар знак е имаат иста смисла за хумор, и се смееш на истите работи, дури и ако се глупави.

Добрата вест е дека ако не ја забележите оваа врска со вашиот партнер, може да се негува и одгледува. Читањето книги или гледањето филмови заедно, присуството на настани или учењето ново хоби заедно ја подобрува интелектуалната компатибилност.

На крајот на краиштата, се работи за „поврзување“ и разбирање со другата личност, а тоа е од витално значење во секоја врска.

0 коментар

поврзани написи

Оставете коментар