Приватност

by admin

Политика за приватност за SOScomputers.com

На соц-компјутери, достапни од www.soscomputers.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што се собираат и снимаат од sosinformatiques и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-локација во однос на информациите што тие ги споделиле и/или ги собираат во нивните компјутери. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што ви се бара да ги дадете и причините поради кои сте побарале да ги доставувате, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе ве замолиме да ги дадете вашите лични информации.

Ако не контактирате директно, ние може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и / или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, ние може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучувајќи предмети, како што се име, име на компанијата, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и на:

  • Обезбедете, работете и одржувајте ја нашата веб-страница
  • Подобрете ја, персонализирајте ја и проширете ја нашата веб-страница
  • Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-адреса
  • Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
  • Комуницирајте со вас, директно или преку некој од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви доставиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата, и за маркетинг и промотивни цели
  • Ви испраќаат е-пошта
  • Најдете и спречете измама

Лог датотеки

подкомпјутерите следат стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Интернет-провајдер на услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликнувања. Тие не се поврзани со какви било информации што може да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се собираат демографски информации.

Cookies и web beacons

Како и секоја друга веб-локација, soscomputers користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

Google DoubleClick DART Cookie

Google е еден од продавачите од трета страна на нашата страница. Исто така, користи колачиња, познати како колачиња, за да им служат на рекламите на посетителите на нашата веб-страница, врз основа на нивната посета на www.website.com и други сајтови на интернет. Сепак, посетителите можат да изберат да одбијат употребата на колачињата ПАТУВАЊЕ, како посета на Политиката за приватност на Google реклама и мрежа со содржина на следниов URL - https://policies.google.com/technologies/ads

Рекламирање партнери Политика за приватност

Можете да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на соскомпјутери.

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на нивните компјутери, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи тоа. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека неговите компјутери немаат пристап или контрола над овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Трета партија полиси за приватност

Политиката за приватност на soscomputers не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Тоа може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции. Можете да најдете целосен список на овие Политики за приватност и нивните врски овде: Линкови за политика за приватност.

Можете да одберете да ги оневозможите колачињата преку индивидуалните опции на прелистувачот. За да дознаете подетални информации за управување со колачиња со специфични веб прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-страници на прелистувачите. Кои се колачињата?

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите во Калифорнија имаат право:

Барање бизнис што собира лични податоци на потрошувач да ги открие категориите и специфичните делови на лични податоци што бизнис ги собрал за потрошувачите.

Побарајте бизнис да ги избрише личните податоци за потрошувачот што некој бизнис собрал.

Побарајте бизнис што продава лични податоци на потрошувач, а не да продава лични податоци на потрошувач.

Ако поднесете барање, ние имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, Ве молиме контактирајте не.

Права на заштита на податоците од GDPR

Ние би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап - Вие имате право да побарате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала такса за оваа услуга.

Право на исправка - Вие имате право да побарате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате да ги комплетираме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење - Вие имате право да побарате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката - Вие имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на приговор на обработка - Вие имате право да приговарате на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на преносливост на податоци - Вие имате право да побарате да ги пренесеме податоците што ги собравме на друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, ние имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, Ве молиме контактирајте не.

Информации за децата

Друг дел од нашиот приоритет е додавање на заштита за децата при користење на интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ги набљудуваат, да учествуваат и / или да ја следат и насочуваат нивната онлајн активност.

soscomputers свесно не собира никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години. такви информации од нашата евиденција.

Контакт информации